Inhoud
Deel deze Post

Waarom een gids?

Er zijn vele aannames en vooroordelen over het raadplegen van een coach. Ook over coaches zelf overigens. Daarom gebruik ik liever het woord gids. Het komt namelijk op hetzelfde neer maar is een minder belaste term. Het raadplegen van een gids/coach is helemaal niet gek. Want hoeveel mensen lopen niet rond met een energievretend gevecht tussen hart en hoofd? Of hebben een onverklaarbaar gevoel van niet gelukkig zijn, terwijl daar ogenschijnlijk geen enkele aanleiding voor is?

Applaus

Van mij krijg je applaus! Want hoe krachtig is het als je erkent dat je niet voor alles zelf een oplossing hebt. Dat hoeft en kan ook helemaal niet in een leven dat steeds sneller en complexer wordt. Jezelf bewust en regelmatig afstemmen op je omgeving is daarin heel belangrijk maar best ingewikkeld.

Integriteit, vertrouwen en respect

Hoe uitlegbaar het ook is, blijft kiezen voor een coach iets ambivalents. Het is aan de ene kant sterk om hulpbronnen in te schakelen in het zoeken naar richting. Tegelijkertijd leg je een kwetsbare kant bloot, waar met de hoogste zorgvuldigheid en discretie mee omgegaan moet worden. Met de 3 waarden waar vanuit ikzelf leef en werk (integriteit, vertrouwen en respect) kun je hier bij mij met een gerust hart van op aan!